Koodikoulu on avautunut Novapoliksessa

Alkuvuonna 2024 avautunut yksityinen koodikoulu, kood/Sisu, syntyi yritysten tarpeesta löytää ratkaisu osaajapulaan. Koulua koordinoi voittoa tavoittelematon Koodi / Sisu ry, jonka perustajajäseniin Novapolis kuuluu.
Ensimmäiset 150 opiskelijaa aloitti opintonsa koodikoulussa maaliskuussa 2024. Tutustu opiskelijoihin taustoihin.

Koodikoulun brändinmukaiset tilat rakentuivat Novapolikselle Viestikatu 1:seen. Tilojen suunnittelussa huomioitiin tilojen monikäyttöisyys niin, että tilat mahdollistavat yhtä aikaa keskittymistä vaativan työskentelyn sekä rennomman kanssakäymisen ja tiimityöskentelyn. Kouluun on rakennettu opiskelijoiden hyvinvointia tukevia tiloja, kuten sohvanurkkauksia ja keittiö, joissa voi levähtää ja hengata muiden kanssa. Tiloissa ei ole perinteisiä luokkahuoneita. Tyyliltään rouheaan industrial-henkiseen tilaan tunnelmaa tuo kood/Sisun raikkaat brändivärit, joilla luodaan feminiinisyyden ja maskuliinisuuden tasapainoa.

Etsitkö muokattavia, nykyaikaisia ja ympäristöystävällisiä toimitiloja? Meillä löytyy tiloja, joissa eri alojen osaajat ja yritykset kohtaavat. Autamme mielellämme sinua omannäköisen tilaratkaisun etsimisessä. Lue lisää toimitiloistamme.

Koodikouluun liittyvissä kysymyksissä voit olla suoraan yhteyksissä koodikoulun johtajaan Laura Nykäseen (laura.nykanen@koodsisu.fi, +358 40 822 2685)

Tutustu koodikoulun tiimiin: koodsisu.fi/our-people/

Ota koodikoulun somekanavat seurantaan!

Instagram: www.instagram.com/koodsisu/
Facebook: www.facebook.com/koodsisu
LinkedIn: www.linkedin.com/company/koodsisu/

 

Nayttokuva-2024-05-14-115101.png

Opiskelijaksi koodikouluun?

Koodikoulussa opiskellaan tyypillisesti 1–2 vuotta intensiivisesti, tiiviissä yritysyhteistyössä ja kansainvälisessä ympäristössä. Koodikoulun kieli on englanti.

Haku kouluun on auennut 13.11.2023 ja se on auki ympäri vuoden vuorokauden jokaisena päivänä. Hakuprosessin ensimmäiseen vaiheeseen kuuluvan verkkotestin voi tehdä missä ja milloin tahansa, mutta toisen vaiheen sprinttejä järjestetään vain tiettyinä aikoina. Sprinttien paikat täytetään periaatteella ”first come first served,” eli nopeusjärjestyksessä.

Opiskelu ei vaadi aiempaa koulutusta tai kokemusta. Koodikouluumme hakiessa sinun ei siis tarvitse osata koodata. Voit olla uranvaihtaja, ensimmäistä erikoisosaamista opiskeleva nuori tai osaamistasi täydentävä asiantuntija. Intohimo ja kiinnostus koodaamista kohtaan on toki tärkeä olla.

Koulun konsepti perustuu käytännönläheiseen projektipohjaiseen työskentelyyn, jossa opiskelijat ratkaisevat ohjelmointiin liittyviä tehtäviä. Koulussa ei ole opettajia, oppitunteja tai lukukausimaksuja.
Kood/Sisun järjestämälle koulutukselle on myönnetty opintotukioikeus.

Yrityslähtöinen toteutusmalli mahdollistaa erikoistumisen tiettyihin osaamistarpeisiin.

Koulussamme pääset kehittämään koodaustaitojen lisäksi laajasti työelämätaitoja sekä englannin kielen osaamista.

Koulun varsinaiset tilat löytyvät osoitteesta Viestikatu 1:, Kuopio.

Lisätietoa koodikoulun hausta löydät osoitteesta koodsisu.fi

Koodikoulun kumppaniksi?

Ongelmanratkaisuun perustuvan koulun kulmakiviä ovat yritykset ja yhteisöt, jotka tuottavat muun muassa projekteja opiskelijoille ratkottaviksi.

Yrityslähtöinen toimintamalli tuo helpotusta osaajien saatavuuteen, synnyttää moniosaajia yritysten tarpeisiin ja luo suoran yhteyden opiskelijoihin. Lisäksi koodikoulu tarjoaa yrityksille upean mahdollisuuden tehdä yhdessä yhteiskuntavastuullista ja vaikuttavaa toimintaa. Yhdessä voimme luoda uudenlaista oppimista, jossa yritysyhteistyö on tiivistä läpi opintojen.

Koodikoulu toimii Pohjois-Savossa. Koulu palvelee kuitenkin koko Itä-Suomen aluetta ja laajemmin koko Suomea.

Koodikoulun perustajajäseniin kuuluvat Istekki, Normet, Novapolis, Kuopion alueen kauppakamari, Osuma Henkilöstöpalvelut, OP Ryhmä, Ponsse sekä Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä.

Tahdotko mukaan? Ota yhteyttä!

Kysy, kommentoi tai pyydä tietoa kumppanipaketeista
Koodikoulun johtaja Laura Nykäseltä, +358 40 822 2685, etunimi.sukunimi@koodisisu.fi

Liity mukaan koodikoulun kasvavaan kumppanijoukkoon – täytä jäsenhakemuslomake! Linkki lomakkeeseen (lyyti.fi)

Koodikoulu_kuvituskuva.jpg

Taustaa

Koodi/Sisu – koodikoulu Pohjois-Savoon -hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 3,95 miljoonaa euroa. ELY-keskus rahoittaa hanketta 2,75 miljoonalla eurolla Euroopan sosiaalirahastosta (ESR+). Yksityistä, yritysvetoista koodikoulua ja hanketta koordinoi Koodi / Sisu ry, jonka perustajajäseniin Novapolis kuuluu.

Koodikouluhanke lähti liikkeelle yritysten tarpeesta.  Suomi kilpailee tietotekniikan osaajista ja koodareista ja koodikoulun toivotaan tuovan merkittävää helpotusta osaajien saatavuuteen sekä alueellisesti että valtakunnallisesti.

Koodikoulun toimintaa varten on joulukuussa 2022 perustettu yhdistys Koodi / Sisu ry.  Yhdistyksen tehtävänä on perustaa koulu sekä johtaa ja hallinnoida koulun toimintaa. ​Yhdistyksen säännöt (pdf)

Koulun toiminta on voittoa tavoittelematonta. Jos koulun toiminnasta syntyy voittoa, se käytetään koulun kehittämiseen.

Osuuskunta KPY:n ja Novapoliksen rooleina on ollut fasilitoida koodikoulua käyntiin ja sitoutua sen toimintaan, mutta itse koulun muodostaa yhteisö, jonka tarpeita koodikoulu palvelee ja jonka jäsenille se tuottaa lisäarvoa.

Lue lisää:

Perustajajäsenet

Logo, Istekki

Kuopion alueen kauppakamari logo

Normet, logo

Osuma Henkilöstöpalvelut, logo

Ponssen logo

YSAO logo