kood/Sisu – Koodikoulu Pohjois-Savossa

Haku koodikouluun on jo käynnissä! Mistä koodikoulussa on kyse? Kuinka voit hakea uuteen kood/Sisu koodikouluun?  Lue lisää koodikoulun viralliselta kotisivulta koodsisu.fi

Koodi/Sisu – koodikoulu Pohjois-Savoon -hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 3,95 miljoonaa euroa. ELY-keskus rahoittaa hanketta 2,75 miljoonalla eurolla Euroopan sosiaalirahastosta (ESR+). Yksityistä, yritysvetoista koodikoulua ja hanketta koordinoi Koodi / Sisu ry, jonka perustajajäseniin KPY Novapolis kuuluu.

 

 

Kuvituskuva
Koodikoulu

Koodikoulun tiimi apunasi

Koodikoulun tiimi on aloittanut työt hankkeen parissa. Odotamme innolla yhteistyötä opiskelusta sekä yhteistyöstä kiinnostuneiden tahojen kanssa ja toivotamme lämpimästi uudet kumppanit mukaan toimintaamme!

Koulun verkkosivut: koodsisu.fi

Tavoitat meidät:

Johtaja Laura Nykänen +358 40 822 2685
Tekninen koordinaattori Roosa Ritvanen +358 44 519 0418
Markkinointikoordinaattori Arto Holopainen +358 50 479 2243

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@koodisisu.fi

Ota somekanavamme seurantaan!

Instagram: www.instagram.com/koodsisu/
Facebook: www.facebook.com/koodsisu
LinkedIn: www.linkedin.com/company/koodsisu/

Yhteiskuva tiimistä.

Opiskelijaksi koodikouluun?

Koodikoulussa opiskellaan tyypillisesti 1–2 vuotta intensiivisesti, tiiviissä yritysyhteistyössä, kansainvälisessä ympäristössä ja monipuolisissa tiimeissä. Koodikoulun kieli on englanti.

Meillä on jo vastaus kysytyimpään kysymykseesi – milloin voin hakea? Verkkotesti on avautunut 13.11.2023!
Kannattaa toimia ripeästi, sillä paikat ensimmäiseen sprinttiin eli valintajaksoon täyttyvät nopeasti.

Opiskelu ei vaadi aiempaa koulutusta tai kokemusta. Koodikouluumme hakiessa sinun ei siis tarvitse osata koodata. Voit olla uranvaihtaja, ensimmäistä erikoisosaamista opiskeleva nuori tai osaamistasi täydentävä asiantuntija. Intohimo ja kiinnostus koodaamista kohtaan on toki tärkeä olla.

Opetuksessa käytetään uudenlaista, työelämälähtöistä vertaisoppimisen mallia ”practical coding in practice”, jossa opiskelijat oppivat toisiltaan ilman opettajavetoista opetusta. Koulu tarjoaa joustavaa ja käytännönläheistä tapaa oppia koodaustaitoja.

Opinnoissa ratkotaan aitoja liiketoimintacaseja kumppaniyritysten kanssa. Yrityslähtöinen toteutusmalli mahdollistaa erikoistumisen tiettyihin osaamistarpeisiin.

Koulussamme pääset kehittämään koodaustaitojen lisäksi laajasti työelämätaitoja sekä englannin kielen osaamista. Koodikoulussa ei ole lukukausimaksuja.

Lisätietoa koodikoulun hausta löydät osoitteesta koodsisu.fi

Organisaatiosi mukaan koodikouluun?

Ongelmanratkaisuun perustuvan koulun kulmakiviä ovat yritykset ja yhteisöt, jotka tuottavat muun muassa projekteja opiskelijoille ratkottaviksi.

Yrityslähtöinen toimintamalli tuo helpotusta osaajien saatavuuteen, synnyttää moniosaajia yritysten tarpeisiin ja luo suoran yhteyden opiskelijoihin. Lisäksi koodikoulu tarjoaa yrityksille upean mahdollisuuden tehdä yhdessä yhteiskuntavastuullista ja vaikuttavaa toimintaa. Yhdessä voimme luoda uudenlaista oppimista, jossa yritysyhteistyö on tiivistä läpi opintojen.

Koodikoulu toimii Pohjois-Savossa. Koulu palvelee kuitenkin laajemmin koko Itä-Suomen aluetta. Koodikoulun uskotaan kiinnostavan hakijoita myös muualta Suomesta ja kansainvälisesti.

Koodikoulun perustajajäseniin kuuluvat Istekki, Normet, KPY Novapolis, Kuopion alueen kauppakamari, Osuma Henkilöstöpalvelut, OP Ryhmä, Ponsse sekä Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä.

Tahdotko mukaan? Ota yhteyttä!

Kysy, kommentoi tai pyydä tietoa kumppanipaketeista
Koodikoulun johtaja Laura Nykäseltä, +358 40 822 2685, etunimi.sukunimi@koodisisu.fi

Liity mukaan koodikoulun kasvavaan kumppanijoukkoon – täytä jäsenhakemuslomake! Linkki lomakkeeseen (lyyti.fi)

Koodikoulu_kuvituskuva.jpg

Taustaa

Koodikouluhanke lähti liikkeelle yritysten tarpeesta. Kuopion alueen kauppakamarin mukaan pelkästään Pohjois-Savossa tarvitaan viiden vuoden sisällä noin 1 000 uutta alan osaajaa. Suomi kilpailee tietotekniikan osaajista ja koodareista ja koodikoulun toivotaan tuovan merkittävää helpotusta osaajien saatavuuteen sekä alueellisesti että valtakunnallisesti.

Koodikoulun toimintaa varten on joulukuussa 2022 perustettu yhdistys Koodi / Sisu ry.  Yhdistyksen tehtävänä on perustaa koulu sekä johtaa ja hallinnoida koulun toimintaa. ​Yhdistyksen säännöt (pdf)

Koulun toiminta on voittoa tavoittelematonta. Jos koulun toiminnasta syntyy voittoa, se käytetään koulun kehittämiseen.

Osuuskunta KPY:n ja KPY Novapoliksen rooleina on fasilitoida koodikoulua käyntiin ja sitoutua sen toimintaan, mutta itse koulun muodostaa yhteisö, jonka tarpeita koodikoulu palvelee ja jonka jäsenille se tuottaa lisäarvoa.

Maakunnan yhteistyöryhmä on tehnyt kokouksessaan 21.6.2023 myönteisen päätöksen Koodi/Sisu – koodikoulu Pohjois-Savoon -hankkeelle. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 3,95 miljoonaa euroa. ELY-keskus rahoittaa hanketta 2,75 miljoonalla eurolla Euroopan sosiaalirahastosta (ESR+). Hanke mahdollistaa osaltaan koodikoulun perustamista maakuntaan.

Lue lisää:

Mukana olevat kumppanit

Logo, Istekki

Kuopion alueen kauppakamari logo

Normet, logo

Osuma Henkilöstöpalvelut, logo

Ponssen logo

KPY Novapolis logo

YSAO logo

Logo, Graniitti services.

PWC, logo

Siilin logo