Koodikoulu Pohjois-Savoon

Suunnittelemme yksityistä, yritysvetoista koodikoulua Pohjois-Savoon. Lopullinen päätös koodikoulun perustamisesta tehdään nyt kesällä 2023, kun koululle on varmistunut riittävä rahoitus. Tavoitteenamme on, että ensimmäiset opiskelijat aloittaisivat opintonsa koodikoulussa alkuvuonna 2024.

Perustajajäseniin kuuluvat Istekki, Normet, KPY Novapolis, Kuopion alueen kauppakamari, Osuma Henkilöstöpalvelut, Ponsse sekä Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä.

Haastamme asiasta kiinnostuneet yritykset ja organisaatiot rohkeasti mukaan joukkoomme luomaan uudenlaista oppimista, jossa yritysyhteistyö on tiivistä läpi opintojen. Tässä on hieno mahdollisuus tehdä yhdessä yhteiskuntavastuullista ja vaikuttavaa toimintaa.

Kuvituskuva
Koodikoulu

Kuopiolaisia tutustumassa Viron koodikouluun.

Opiskelijaksi koodikouluun?

Koodikoulussa opiskellaan tyypillisesti 1–2 vuotta intensiivisesti, tiiviissä yritysyhteistyössä, kansainvälisessä ympäristössä ja monipuolisissa tiimeissä. Koodikoulun kieli on englanti.

Opiskelijahaku aloitetaan syksyllä 2023. Opiskelu ei vaadi aiempaa koulutusta tai kokemusta. Koodikouluumme hakiessa sinun ei siis tarvitse osata koodata. Voit olla uranvaihtaja, ensimmäistä erikoisosaamista opiskeleva nuori tai osaamistasi täydentävä asiantuntija. Intohimo ja kiinnostus koodaamista kohtaan on toki tärkeä olla.

Opetuksessa käytetään uudenlaista, työelämälähtöistä vertaisoppimisen mallia ”practical coding in practice”, jossa opiskelijat oppivat toisiltaan ilman opettajavetoista opetusta. Koulu tarjoaa joustavaa ja käytännönläheistä tapaa oppia koodaustaitoja.

Opinnoissa ratkotaan aitoja liiketoimintacaseja kumppaniyritysten kanssa. Yrityslähtöinen toteutusmalli mahdollistaa erikoistumisen tiettyihin osaamistarpeisiin.

Koulussamme pääset kehittämään koodaustaitojen lisäksi laajasti työelämätaitoja sekä englannin kielen osaamista. Koodikoulussa ei ole lukukausimaksuja.

Lisätietoa koodikouluun hakemisesta on tulossa myöhemmin. Pysy kuulolla!

Organisaatiosi mukaan koodikouluun?

Ongelmanratkaisuun perustuvan koulun kulmakiviä ovat yritykset ja yhteisöt, jotka tuottavat muun muassa projekteja opiskelijoille ratkottaviksi.

Yrityslähtöinen toimintamalli tuo helpotusta osaajien saatavuuteen, synnyttää moniosaajia yritysten tarpeisiin ja luo suoran yhteyden opiskelijoihin. Lisäksi koodikoulu tarjoaa yrityksille upean mahdollisuuden tehdä yhdessä yhteiskuntavastuullista ja vaikuttavaa toimintaa. Yhdessä voimme luoda uudenlaista oppimista, jossa yritysyhteistyö on tiivistä läpi opintojen.

Koodikoulu toimii Pohjois-Savossa. Koulu palvelee kuitenkin laajemmin koko Itä-Suomen aluetta. Koodikoulun uskotaan kiinnostavan hakijoita myös muualta Suomesta ja kansainvälisesti.

Perustajajäseniin kuuluvat Istekki, Normet, KPY Novapolis, Kuopion alueen kauppakamari, Osuma Henkilöstöpalvelut, Ponsse sekä Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä.

Tahdotko mukaan? Ota yhteyttä!

Kysy, kommentoi tai pyydä tietoa kumppanipaketeista
viestintäpäällikkö Suvi Pesoselta, 040 828 1776, suvi.pesonen(at)kpy.fi

Liity mukaan koodikoulun kasvavaan kumppanijoukkoon – täytä jäsenhakemuslomake! Linkki lomakkeeseen (lyyti.fi)

Koodikoulu, kuvituskuva.

Nainen hymyilee tietokoneen äärellä. Koodikoulun kuvituskuva.

Taustaa

Koodikouluhanke lähti liikkeelle yritysten tarpeesta. Kuopion alueen kauppakamarin mukaan pelkästään Pohjois-Savossa tarvitaan viiden vuoden sisällä noin 1 000 uutta alan osaajaa. Suomi kilpailee tietotekniikan osaajista ja koodareista ja koodikoulun toivotaan tuovan merkittävää helpotusta osaajien saatavuuteen sekä alueellisesti että valtakunnallisesti.

Koodikoulun toimintaa varten on joulukuussa 2022 perustettu yhdistys Koodi / Sisu ry.  Yhdistyksen tehtävänä on perustaa koulu sekä johtaa ja hallinnoida koulun toimintaa. ​Yhdistyksen säännöt (pdf)

Koulun toiminta on voittoa tavoittelematonta. Jos koulun toiminnasta syntyy voittoa, se käytetään koulun kehittämiseen.

Osuuskunta KPY:n ja KPY Novapoliksen rooleina on fasilitoida koodikoulua käyntiin ja sitoutua sen toimintaan, mutta itse koulun muodostaa yhteisö, jonka tarpeita koodikoulu palvelee ja jonka jäsenille se tuottaa lisäarvoa.

Lue lisää:

Mukana olevat kumppanit

Logo, Istekki

Kuopion alueen kauppakamari logo

Normet, logo

Osuma Henkilöstöpalvelut, logo

KPY Novapolis logo

Ponssen logo

YSAO logo

PWC, logo

Logo, Graniitti services.