Ympäristövastuullisuuden LEED GOLD -sertifikaatti Viestikatu 7 A:lle

Uutiset

Viestikatu 7:n tornitalolle on myönnetty GOLD-tason LEED-sertifikaatti. Toimitiloistamme Viestikatu 7:n B- ja C-osille ja Microkatu 1:n rakennusvaihe 8:lle on jo aiemmin myönnetty LEED Gold -tason sertifikaatit.

KPY Novapolis Oy on sitoutunut vastuullisuuteen ja kestäviin toimintaperiaatteisiin. Toimitiloissamme on kiinnitetty erityistä huomioita mm. energiatehokkuuteen, vedenkäytön vähentämiseen sekä terveelliseen työskentely-ympäristöön ja sisäilman laatuun. Rakennuksissamme suositaan vähäpäästöisiä materiaaleja ja jätteiden kierrätys on tehty helpoksi asiakkaillemme. Sijaintimme toimivien joukkoliikenneyhteyksien ja hyvien pyöräilyreittien varrella mahdollistaa kestävän liikkumisen kaikille toimitiloissamme asioiville.

– Viestikatu 7 A:n kohteessa on ympäristön kuormitusta huomioitu monissa eri valinnoissa. 30% rakennusmateriaaleista on paikallisesti tuotettuja ja valmistettuja. Kohteessa on myös energiatehokkaat LED-valaistukset, sillä LEED-sertifioinnissa valosaasteen määrää avaruuteen on rajoitettu. Veden kulutusta on minimoitu WC-istuinten ja vesihanojen valinnoilla, kertoo KPY Novapoliksen kiinteistöjohtaja Seppo Eronen.

– Jätteiden kierrätyksen mahdollistaminen on yksi tärkeä osa LEED-sertifioinnin pisteytyksessä, ja tähän on panostettu KPY Novapoliksen tiloissa. Talon käyttäjillä on kuitenkin tärkeä rooli kierrätyksessä, sillä jätteet tulisi muistaa kierrättää oikeisiin keräysastioihin, muistuttaa Eronen.

Uusimmat kohteemme hyödyntävät myös ympäristöystävällistä kaukojäähdytystä. Jäähdytyksen tuotantoon käytetään Kallavedestä Neulalahden syvänteistä saatavaa järvivettä. Ratkaisu pienentää ympäristön kuormitusta merkittävästi verrattuna perinteisiin jäähdytysratkaisuihin.

Leadership in Energy and Environmental Design -luokitus on maailman käytetyin globaali rakennusten ympäristöluokitusjärjestelmä, jonka vahvuutena on yhtenäinen kriteeristö ja vertailtavuus koko maailmassa. LEED-sertifiointihakemuksen tarkastaa ja myöntää U.S. Green Building Council (USGBC). Kiinteistöjen sertifiointiprosessi varmistaa kestävän kehityksen mukaisen ajattelun läpi rakennusprojektin. Sertifiointiin kuuluva ulkopuolinen arviointi varmistaa, että rakennus suunnitellaan, rakennetaan ja toimii tarkoituksenmukaisesti. Monien vaatimusten takana on amerikkalaisia käytäntöjä, joista osaan on kuitenkin mahdollista soveltaa myös eurooppalaisia ja suomalaisia käytäntöjä. Luokitusjärjestelmää käytetään yli 130 maassa. Lisätietoa LEED:n verkkosivuilta.