Yli 40 miljoonan euron rakennusinvestoinnit Savilahdessa etenevät vauhdilla

Uutiset

Rakennustyöt Savilahdessa KPY Novapoliksen tontilla eivät ole hidastuneet, vaikka koronavirusepidemia haastaa raskaasti kaikkien suomalaisten arkea ja talouden näkymät ovat nopeasti synkentyneet.

”Me katsomme nyt selvästi pidemmälle. Uskomme vahvasti siihen, että ihmiset pääsevät aikanaan palaamaan takaisin töihin ja opiskeluiden pariin. Tuossa tilanteessa KPY Novapolis aikoo olla yksi Suomen houkuttelevimmista sijaintikohteista yrityksille, jotka hakeutuvat lähelle oppilaitoksia”, KPY Novapoliksen toimitusjohtaja Hannu Eronen paaluttaa.

KPY Novapoliksella on parhaillaan rakenteilla 28.000 bruttoneliötä Viesti- ja Microkatujen kampuksilla. Investointien kokonaisarvo ylittää 40 miljoonaa euroa. Rakennustöiden valmistuttua toimitiloilla on kokonaisuudessaan peräti 12.000 käyttäjää.

Microkadulla on tekeillä rakennusvaiheet 9, 10 ja 11, joihin sijoittuu aikanaan sekä Savoniaammattikorkeakoulun, Savon ammattiopiston että eri yritysten toimintoja.

Viestikadulla kuusitoistakerroksinen torni valmistuu tulevana kesänä. Savilahden uusi sinisävyinen maamerkki tulee täyttymään eri yritysten toiminnoista. Tornia rakentava Lujatalo on nopeasti kehittänyt työtapoja siten, että rakennustyöntekijät voivat jatkaa työtään koronavirustilanteesta huolimatta.

”Viruksen leviämistä ehkäistään monin tavoin. Työmaat on suljettu ulkopuolisilta, eli asiointi sallitaan ainoastaan työntekijöille ja tavarantoimittajille. Työaikoja ja taukoja on porrastettu ja sosiaalitiloja lisätty. Palaverit pidetään etäyhteyksillä ja toimistolla työskentelevät on ohjattu etätöihin. Tarvittaessa kotoa työskentelevistä saadaan varahenkilöitä työmaille, jos työmaan työnjohtoa sairastuisi enemmässä määrin”, aluejohtaja Heikki Jalkanen Lujatalosta kertoo.

Hän painottaa, että Lujatalon työmaat pyörivät tällä hetkellä lähes normaalisti. ”Tilannetta seurataan kuitenkin koko ajan. Työntekijöiden terveys ja tavarantoimitukset ovat kriittisessä roolissa, jotta rakennustyöt etenevät. ”

Kasvu jatkuu

KPY Novapoliksella on suunnitteilla jatkaa rakentamista tulevaisuudessakin. ”Tilamme ovat todella kysyttyjä. Koska haluamme osaltamme mahdollistaa asiakkaidemme kasvun, meidän on varauduttava lisäneliöihin”, Eronen toteaa ja kertoo myös Microkadun kampuksen parkkipaikkatilanteen helpottavan tulevana kesänä.

”Kasvussa on haasteensa ja meidän kipupisteenä on ollut parkkipaikkojen riittävyys rakennustöiden keskellä. Asiakaspysäköintipaikat lisääntyvät merkit

Asiassa otettiin kuitenkin aikalisä koronavirustilanteen vuoksi. ”Strategiset suuntaviivat tullaan määrittämään vielä tänä vuonna. Ennen sitä keskitymme kuitenkin koronavirustilanteeseen ja sen välittömiin vaikutuksiin. Fokuksemme on nyt siinä, että rakennustyöt etenevät, asiakkaamme voivat jatkaa työtään poikkeuksellisen haastavasta tilanteesta huolimatta ja oma henkilöstömme jaksaa ja pysyy terveenä”, myös Osuuskunta KPY:n puheenjohtajana toimiva Tikkanen jatkaa.

Lisätietoa:

– Toimitusjohtaja Hannu Eronen, p. 040-7540576 / hannu.eronen@novapolis.fi

– Hallituksen puheenjohtaja Tarja Tikkanen, p. 0400-185926 / tarja.tikkanen@kpy.fi

– Lujatalon aluejohtaja Heikki Jalkanen, p. 044-5852615 / heikki.jalkanen@luja.fi