Valotaidetta nähtävillä Savilahdessa ja Toivalassa

Uutiset

 

Microkadun kampuksella Savilahdessa sekä Lentokapteenin kampuksella Toivalassa on marraskuussa nähtävillä valotaidetta.

Microkadun Breath-valotaideteos on rauhallinen hengähdystauko kaupungin sykkeeseen. Sen ovat suunnitelleet Savonian opiskelijat osana valaistussuunnittelun koulutusta. Koulutus on osa Oulun yliopiston ja Savonia ammattikorkeakoulun toteuttamaa OSAaValo – Valaistusosaaminen pohjoisen vetovoimana –hanketta.

Valoteos ilmentää rauhaa ja rentotutumista. Ympäristömme on jatkuvasti täynnä ärsykkeitä valojen, melun ja liikenteen vuoksi. Teos haluaa luoda vastakohdan alati kiireiselle arjelle ja aikataulussa sykkimiselle.

Microkadun valotaideteoksen avajaiset perjantaina 19.11 kello 19.00. Valoteos on nähtävillä 19.11-21.11.2021

Lentokapteenin valotaideteos on yksi valaistavista pääkohteista Kotikulmat valoissa 2021 -kampanjassa, jonka teemana on ”Arjen valojuhlaa – valoa arkeen”.

Kotikulmat valoissa -kampanjassa halutaan kiinnittää katseita lähiympäristöjen erilaisiin kohteisiin, minkä kautta lisätään asukkaiden paikallistuntemusta ja rakennetaan paikallisidentiteettiä. Kampanjalla halutaan muistuttaa iloa tuottavista ja arjen jaksamista lisäävistä asioista pimeänä aikana.

Olemme kampanjan toinen pääyhteistyökumppanina yhdessä Siilinjärven kunnan kanssa.

Lentokapteenin valaistuksen on suunnitellut Ari Tiilikainen / LITE -designs ja toteutus on tehty yhteistyössä Siilinjärven kunnan ja Siilinjärven kulttuuritoimen kanssa.

Lentokapteeni on valaistuna 15.11.-21.11.2021.