Tervetuloa ideoimaan KPY Novapoliksen koodarikoulua

Uutiset

Kaavailemme Kuopioon kansainvälistä, yksityistä ja yritysvetoista koodarikoulua. Maailmalla vastaavia kouluja on useampia, joista Suomessa Supercell-taustainen Hive Helsinki. Olemme ottaneet Novapoliksessa asiassa veturiroolia ja alkaneet selvittää mahdollisuutta liittää Kuopio näiden koodarikoulupaikkakuntien joukkoon. Henkinen tavoitteemme on avata koulutus jo vuonna 2023. KPY:n ja Novapoliksen rooleina on fasilitoida koodarikoulua käyntiin ja sitoutua sen toimintaan, mutta itse koulun muodostaa yhteisö, jonka tarpeita koodarikoulu palvelee ja jonka jäsenille se tuottaa lisäarvoa.

Keskustelut potentiaalisten kumppaneiden ja alueella toimivien yritysten kanssa ovat lähteneet liikkeelle ja pidämme mahdollisena, että jo ensi vuonna koodikoulun opinnot Kuopiossa voivat käynnistyä.

Kuopio on oiva paikka koululle monesta syystä. Meille on sijoittunut vahvoja ICT-alan yritystoimijoita ja alueella toimii merkittäviä älykkään konerakentamisen ja terveysteknologian yrityksiä. Osaajille on siis kysyntää. Olemme helposti lähestyttäviä ja emme aseta hakijoille suuren kaupungin paineita. Novapolis on edistämässä hanketta, koska tiedämme asiakkaidemme tähtäävän kasvuun ja tarvitsevat uusia osaajia tulevaisuudessakin. Lisäksi tarjoamme loistavat verkostot yritysmaailmaan, kansainvälisen ilmapiirin sekä tulevaisuuteen katsovan hybridimallin työskentelylle. Koodikoulu sopii tähän alustaan mainiosti.

Kuopion Savilahdesta on rakentumassa inspiroiva, viihtyisä ja yhteisöllinen keskittymä, jossa voi asua, opiskella ja työskennellä järven rannalla ja samalla keskellä Kuopiota. Novapolis ja vetämämme koodarikouluhanke tukevat osaltaan matkaa kohti koko Savilahden tulevaisuuden visiota. Tänne on loistavat edellytykset rakentaa menestyksekäs konsepti koodarikoululle, joka mahdollistaa tulevaisuuden osaajien kasvamisen Kuopiossa laajemminkin koko itäisen Suomen tarpeisiin.

Koodarikoulussa opiskellaan tyypillisesti 1–2 vuotta intensiivisesti, tiiviissä yritysyhteistyössä, kansainvälisessä ympäristössä ja monipuolisissa tiimeissä. Myös lopputulema on monimuotoinen ja se antaa hyötyjä niin koulun opiskelijoille osaamisen ja työpaikkojen muodossa kuin alueen yrityksille synergioiden ja uusien koodarigurujen muodossa.

Novapoliksessa on tällä hetkellä lukuisia kansainvälisen tason ICT-alan toimijoita, joiden tiedämme tarvitsevan monipuolisesti erilaisia osaajia. Koulun opiskelijat voivatkin tulla moninaisista taustoista; uranvaihtajia, ensimmäistä erikoisosaamistaan opiskelevia, minkä ikäisiä tahansa. Intohimo ja kiinnostus koodaamista kohtaan toki yhdistää heitä.

Novapoliksen väen kädet on jo upotettu näppikseen koodarikoulu-hankkeen edistämiseksi. Kutsumme mukaan ideoimaan ja toteuttamaan myös kaikki yritykset, joita koodarikoulu palvelisi. Järjestämme aiheesta avoimen tilaisuuden Novapolis CoWorkissa 28.6. klo 14.30 – 16. Jos asia kiinnostaa, tervetuloa mukaan keskusteluun.

Ilmoittaudu tästä

Anssi Lehikoinen
Toimitusjohtaja
Osuuskunta KPY ja KPY Novapolis Oy