Savilahteen sijoittuvan koodikoulun opiskelijahaku käynnistyi

Uutiset

Kood/Sisu mainoskuva

Opiskelijahaku on käynnistynyt Kuopion yksityiseen koodikouluun, kood/Sisuun. Haku on auki ympäri vuoden.

Hakuprosessi on kaksivaiheinen. Hakijan tulee ensin läpäistä pelillistetty nettitesti, joka testaa hakijan luovaa ongelmanratkaisukykyä. Testin läpäisseet pääsevät ilmoittautumaan tammi- ja helmikuussa järjestettäviin valintasprintteihin. Paikat sprintteihin täyttyvät nopeasti.

Valintasprinttien kaksi ensimmäistä viikkoa suoritetaan Microkadulla Savilahdessa ja kolmas viikko suoritetaan etänä. Sprintin läpäisseet saavat kutsun koodikouluun. Kood/Sisun ensimmäinen opiskelijakurssi aloittaa opintonsa 25. maaliskuuta 2024.

Opiskelu ei vaadi aiempaa koulutusta tai kokemusta

Kood/Sisu on yksityinen, työelämälähtöinen koodikoulu, jonka pedagogiikka perustuu itseopiskeluun ja vertaisoppimiseen. Koulu opettaa koodaamista, tiimityöskentelytaitoja ja projektinhallintaa. Koulussa ei ole opettajia, ei luokkia, eikä luentoja. Koulun varsinaiset tilat tulevat Savilahteen, mutta opinnot voi suorittaa myös etänä.

Kaikki voivat hakea opiskelemaan maksuttomaan kouluun. Opiskelijoilta ei vaadita aiempaa koulutusta tai osaamista alalta, ainoa vaatimus on täysi-ikäisyys ja oleskelulupa Suomessa.

”Tarvitsemme ketteriä koulutusratkaisuja täydentämään perinteisiä oppimismuotoja. Koulumme tarjoaa väylän ohjelmoinnin maailmaan riippumatta hakijan lähtökohdista ja taitotasosta. Tarjoamme modernin oppimisympäristön mukaan lukien innovatiivisen oppimisalustan sekä modernin koulutilan Kuopiossa, Opiskelijamme hyötyvät toistensa erilaisista vahvuuksista sekä tiiviistä yritysyhteistyöstä,” kood/Sisun johtaja Laura Nykänen kertoo.

Virosta mallia Suomeen

Koodikoulun konsepti pohjautuu virolaiseen, menestystarinaksi osoittautuneeseen koodikoulu kood/ Jõhviin, johon on hakenut kahden vuoden aikana jo yli 10 000 hakijaa. Koulut ovat solmineet merkittävän yhteistyösopimuksen.

”Tiivis yhteistyömme kood/Jõhvin kanssa tarjoaa opiskelijoillemme konkreettisia etuja, muun muassa modernin oppimisalustan, jossa kaikki koodausharjoitteet ja projektit tullaan koulussamme tekemään. Lisäksi haluamme tarjota opiskelijoille tulevaisuudessa opiskelijavaihtoa, yhteisiä projekteja alustalla ja ehkä työharjoitteluitakin toisen koulun kumppaniverkostossa. Rakennamme aidosti yksittäistä koulua suurempaa yhteisöä, jossa jäsenet ja opiskelijat tukevat toisiaan mitä moninaisimmin tavoin,” Nykänen iloitsee.

Koodikoulun taustalla toimii vuonna 2022 perustettu yhdistys Koodi / Sisu ry, jonka perustajajäseniin KPY Novapolis kuuluu. Yhdistys koordinoi Koodi/Sisu – koodikoulu Pohjois-Savoon -hanketta. Etelä-Savon ELY-keskus rahoittaa hanketta Euroopan sosiaalirahastosta (ESR+) 2,75 miljoonalla eurolla.

Lisätietoa: www.novapolis.fi/koodikoulu
Koodikoulun verkkosivut: https://koodsisu.fi/