KPY:ltä iso avaus yhteisöllisiin työympäristöihin

Uutiset

KPY Novapolis tuo Kuopioon aivan uudenlaisen työympäristön. Niin sanottu coworking mahdollistaa paitsi yhteisöllisyyden ja työskentelyn jaetussa tilassa, myös uudistuvat kokouspalvelut, studion, tapahtumat sekä tapahtumatuotannon palvelut. Avauksellaan KPY Novapolis valmistautuu koronan jälkeiseen aikaan ja vastaa työn muutokseen.

Uudistuva työympäristö rakennetaan ensi vaiheessa Novapoliksen tornien aula- ja ravintolatilojen yhteyteen Microkadulle ja Viestikadulle. Tulevaisuudessa jaettavia ympäristöjä on Novapoliksen visioissa tarjolla muuallakin, esimerkiksi Kuopion keskustassa, Kallaveden rannalla ja vaikkapa Tahkolla.

”Työ on juuri nyt suuressa murroksessa. Haluamme mahdollistaa asiakkaillemme joustavan työskentelyn siten, että jokainen voi valita päivittäisen työympäristönsä juuri siihen hetkeen sopivimmaksi. Se voi olla toimisto, etätyöpiste tai jokin joustavista coworking-tiloistamme”, KPY Novapoliksen toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen visioi.

”Korona-aikana lisääntynyt etätyö on osoittanut kasvokkaisten tapaamisten, mutta myös erilaisten työympäristöjen merkityksen. Etänä on hyvä tehdä keskittymistä vaativaa työtä. Toimistoilla puolestaan työskennellään yhdessä oman tiimin kanssa. Kun saatavilla on lisäksi jaettuja työtiloja, omassa käytössä olevia toimistoja voidaan kehittää tukemaan kohtaamisia ja yhdessä työskentelyä”, Lehikoinen avaa.

Investointipäätökset keväällä

Coworking-ympäristön konseptointi on parhaillaan käynnissä. Siihen liittyvän tilasuunnittelun on aloittanut kuopiolainen Partanen & Lamusuo Oy, joka voitti aiemmin syksyllä KPY Novapoliksen innovaatiokilpailun. Investointipäätökset ovat luvassa keväällä. Tavoiteaikataulu on, että coworking-ympäristön pilottiversiota päästään testaamaan loppukevään aikana.

Coworking mahdollistaa Novapoliksen palvelut aiempaa laajemmalle asiakaskunnalle.

”Vuokralaisillemme jaettavat työtilat ovat osa palvelutarjontaamme ja pääosin käytössä ilman erilliskorvausta. Jotta myös muut pääsevät hyödyntämään uutta ympäristöä, tarjolle tulee coworking-passeja,” KPY Novapoliksen kehitys- ja viestintäjohtaja Silja Huhtiniemi kertoo.

Coworking helpottaa työn vuoksi matkustavien kuopiolaisten arkea mahdollistaen joustavan työskentelyn lähempänä kotia. KPY Novapolis uskoo coworking-ympäristön kiinnostavan myös pienyrityksiä ja heitä, joilla on tarve monipuolisemmalle työympäristölle tai vaikkapa satunnaiselle tukikohdalle Savilahdessa.

Ei vain tila, vaan yhteisö ja tapahtumien keskus

KPY Novapolis painottaa, että coworking ei ole niinkään tila, vaan kyse on ensisijaisesti ihmisistä.

”Kyseessä on ainutlaatuinen yhteisö. KPY Novapoliksella on jo nyt noin 15.000 käyttäjää, joille coworking tarjoaa uudenlaisen mahdollisuuden tehdä työtä yhdessä. Tilasta muodostuu erityisen arvokas siellä työskentelevien kautta”, Lehikoinen painottaa ja jatkaa:

”Toistaiseksi Kuopiosta on puuttunut paikka, jossa esimerkiksi rahoittajat olisivat voineet matalalla kynnyksellä kohdata seudun kasvuyrityksiä. Tähän jaettava työympäristö luo ihan uusia mahdollisuuksia.”

Coworking-ympäristöstä on muodostumassa myös KPY Novapoliksen tapahtumakeskus. Ratkaisu mahdollistaa muuntuvat puitteet sekä digitaalisesti että fyysisesti toteutetuille kokouksille ja tapahtumille. Tilojen yhteyteen on suunnitteella myös monipuolisen tekniikan tarjoava studio.

Jatkossa KPY Novapolis tuo coworking-ympäristöön säännöllistä tapahtumatarjontaa. Tapahtuma-alusta on avoimesti muidenkin saatavilla. ”Suunnitteella on myös ammattimainen tapahtumatiimi, joka voi toteuttaa laadukkaat tapahtumat asiakkaillemme tehokkaasti jopa avaimet käteen -periaatteella”, Huhtiniemi kertoo.

KPY uutisoi Novapoliksen coworking-avauksesta 18.12. pidetyssä KPY Nyt ja huomenna -digitilaisuudessa.

Lisätietoa:
Toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen, anssi.lehikoinen@novapolis.fi / 0503282648
Kehitys- ja viestintäjohtaja Silja Huhtiniemi, silja.huhtiniemi@novapolis.fi / 0504120559