KPY Novapolis investoi opiskelijaruokailun parantamiseen Savilahdessa

Uutiset

Opiskelijaruokailun puitteet parantuvat Savilahdessa merkittävästi ensi syksynä. KPY Novapolis toteuttaa Microkadun Round-ravintolaan laajennuksen ja peruskorjauksen. Investoinnin kokonaisarvo on noin 2,3 miljoonaa euroa.

Opiskelijamäärä Savilahdessa kasvaa nyt vauhdilla. Pelkästään Savonia-ammattikorkeakoulu arvioi, että sillä on ensi syksynä Microkadun kampuksella 4300 opiskelijaa. Lisäksi Microkadulla opiskelee Savon ammattiopiston ja Itä-Suomen yliopiston opiskelijoita. Nykyinen ravintolakapasiteetti ei riitä enää kasvaneisiin tarpeisiin.

”Päivittäisellä ruokailulla on iso merkitys opiskelijoiden hyvinvoinnille ja viihtyisyydelle. Lisäksi ravintolat vaikuttavat Savilahden kampuksen vetovoimaisuuteen. Trendit maailmalta osoittavat, että ravintolatarjonnalla voi olla vaikutusta jopa opiskelijoiden opiskelupaikkavalintoihin”, KPY Novapoliksen toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen toteaa.

”Olemme sitoutuneet Savilahden kehittämiseen yhteistyössä kumppaneidemme kanssa. Novapolikseen sijoittuvat uudet yritykset tulevat Kuopioon erityisesti osaajien vuoksi. Ravintolaympäristön kehittäminen luo omalta osaltaan edellytyksiä sille, että Kuopio kiinnostaa ja vetää puoleensa tulevaisuuden osaajia”, Lehikoinen jatkaa.

Laajennuksessa Microkadun auditorio yhdistetään osaksi viereistä ravintola Roundia, jolloin ravintolan paikkamäärä kasvaa nykyisestä 200 paikasta noin 450 paikkaan. Samalla tilan akustiikkaa ja viihtyisyyttä parannetaan ja kalustusta uusitaan. Rakennustyöt alkavat välittömästi ja uudistunut ravintola aukeaa elokuun loppuun mennessä.

Partanen & Lamusuo Oy:n sisutussuunnittelukuvia uudistuvasta ravintolasta. 

Ravintolasta kohtaamispaikka opiskelijoille ja yrityksille

  ”Luvassa on moderni ravintolakokemus. Kyseessä ei kuitenkaan ole pelkkä lounasravintola, vaan aamusta iltaan aktiivinen ja elävä toimintaympäristö. Tilaan voi tulla omatoimisesti opiskelemaan ja työskentelemään. Lounasajan ulkopuolella uudistuvassa ravintolassa voidaan järjestää tapahtumia”, KPY Novapoliksen operatiivinen johtaja Seppo Eronen avaa.

Vaikka ravintola on suunnattu erityisesti opiskelijaruokailuun, se on jatkossakin avoin kaikille.
”Savilahdessa yritysten ja opiskelijoiden kohtaaminen on poikkeuksellisen helppoa, kun kaikki ovat lähellä toisiaan. Jatkossa mahdollisuudet parantuvat entisestään, kun ravintolasta syntyy luonteva kohtauspaikka”, Eronen kertoo.

Erityisesti ravintolauudistusta odottaa Savonia-ammattikorkeakoulu, jonka opiskelijoista suuri osa ruokailee uudistuvassa Roundissa. Savonia arvioi, että koronatilanteen helpottaessa noin 2 000 ammattikorkeakouluopiskelijaa ruokailee ravintolassa päivittäin.  Myös Savonian henkilöstölle ravintolalaajennus on tervetullut muutos kampuksella.

”Savonian Microkadun kampus tarjoaa upeat puitteet opiskelulle ja myös tutkimustyölle. Koronan jälkeen on tarve yhteisöllisyyden rakentamiselle ja siksi avoimet ja modernit oppimis- ja kohtaamistilat ovat osa kampuksen vetovoimaa”, Savonian rehtori Mervi Vidgren kommentoi.