KPY Novapoliksen innovaatiokilpailun voittajat selvillä

Uutiset

Partanen & Lamusuon kanssa KPY Novapolis kehittää jaettavia coworking-tiloja kampuksillaan toimivien ravintoloiden yhteyteen. ”Partanen & Lamusuon esittämä ratkaisu parantaa yhteisöllisyyttä Novapoliksessa ja tarjoaa asiakkaillemme joustavia ja elämyksellisiä työtiloja”, KPY Novapolis Oy:n kehitys- ja viestintäjohtaja Silja Huhtiniemi kertoo.

Proximi.io puolestaan mahdollistaa uudenlaisen digitaalisen palvelun Novapoliksen asiakkaille. Ratkaisun ytimessä on sisätilapaikannusapplikaatio, joka helpottaa liikkumista ja haluttujen paikkojen löytämistä. ”Tulemme kehittämään digitaalista palvelualustaamme. Jatkossa applikaation ympärille on tarkoitus kytkeä myös muita palveluita”, Huhtiniemi toteaa.

KPY Novapolis ja voittajatiimit testaavat valittuja ratkaisuja yhdessä. Kummankin pilottivaiheen arvo on 20.000 euroa.

KPY Novapolis etsi innovaatiokilpailun avulla uusia ratkaisuja ja palveluita, joiden avulla voidaan vastata työelämän muutokseen ja parantaa työntekijäkokemusta. Tavoitteena on luoda Novapoliksesta aktiivinen yhteisö, joka vetää puoleensa osaajia ja yrityksiä.

”Esimerkiksi koronapandemia, ilmastonmuutos ja työn muuttuminen vaikuttavat toimitiloihin kohdistuviin tarpeisiin ja odotuksiin. Kilpailun kautta etsimme kumppaneita, joiden kanssa voimme yhdessä tuoda moderneja ratkaisuja tarjolle”, Huhtiniemi taustoittaa.

Kilpailuun hakeutui peräti 30 tiimiä eri puolilta Suomea. Niistä kuusi valittiin kaksipäiväiseen yhteiskehittämisen campiin, joka pidettiin Kuopiossa 15.-16.9. ”Valitsimme kilpailuun mahdollisimman erilaisia tiimejä, jotka lähestyvät työympäristön kehittämistä eri näkökulmista ja joilla on erilaista osaamista”, Huhtiniemi kertoo.

Tiimien tukena oli mentorit, joiden joukossa oli Novapoliksen asiakkaita ja työntekijöitä. He auttoivat tiimejä jalostamaan ideastaan mahdollisimman hyvin Novapolikseen soveltuvan ratkaisun.

Innovaatiokilpailu toteutettiin yhteiskehittämiseen erikoistuneen Industryhackin kanssa.

Tutustu KPY Novapoliksen innovaatiokilpailun haastekuvaukseen: https://industryhack.com/opportunities/workplace-experience-redesigned/