KPY Novapoliksen cowork mahdollistaa entistä monipuolisemman työskentelyn Kuopion Savilahdessa

Uutiset

Vuoden vaihteessa avautuvan cowork-ympäristön rakennustyöt alkavat kesän lopulla. Kyseessä on noin kahden miljoonan euron investointi.

KPY Novapolis Oy:n hallitus päätti tänään Microkadun torniin sijoittuvasta cowork-investoinnista. Tornin kaksi ensimmäistä kerrosta uudistetaan lähes kokonaisuudessaan ja yhdistetään parviratkaisulla yhtenäiseksi cowork- ja ravintolaympäristöksi. Tilan suunnittelusta vastaavat Partanen & Lamusuo Oy ja Hiili & Timantti Oy. Molemmat ovat kuopiolaisia suunnittelutoimistoja.

”Cowork on yhteisöllinen työympäristö, jossa voi joustavasti tehdä töitä ja kohdata muita. Tilaan tulee mm. hiljaisen työn tila, neuvottelutiloja ja runsaasti 1 – 4 hengen etäkokousratkaisuja. Cowork toimii myös Novapoliksen uutena tapahtumatilana ja sen yhteydessä on tarjolla kahvila- ja ravintolapalvelut”, KPY Novapoliksen kehitys- ja viestintäjohtaja Silja Huhtiniemi kertoo.

Cowork vastaa työn muutoksen, jota koronapandemia on osaltaan vauhdittanut. Monet yritykset miettivät parhaillaan työympäristönsä kehittämistä.

”Kun etätöistä päästään laajemmin takaisin toimistoille, paljon odotuksia kohdistuu kollegoiden tapaamiseen ja yhdessä työskentelyyn. Näyttääkin siltä, että toimistojen tilankäytössä korostuu aiempaa enemmän yhteistyön mahdollistaminen. Silloin on arvokasta, että toimiston läheisyydessä on saatavilla joustava ratkaisu omatoimiselle työskentelylle. Työntekijät voivat työtilanteensa mukaan valita, tekevätkö työtään toimistolla, etänä vai jaettavassa työympäristössä”, Huhtiniemi taustoittaa.

Cowork on herättänyt jo etukäteen kiinnostusta. ”Olemme huomanneet, että nykyisten asiakkaidemme lisäksi Kuopioon sijoittuvat yritykset arvostavat cowork-ympäristöä. Jaettavat työtilat luovat kasvaville yrityksille joustavuutta. Myös verkostoituminen helpottuu, kun samassa ympäristössä työskentelee monen eri yrityksen työntekijöitä”, KPY Novapoliksen toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen avaa.

Cowork-investoinnin ensisijainen tavoite on mahdollistaa Novapoliksen asiakkaille joustava ja yhteisöllinen ratkaisu työn muutokseen. Tila on kuitenkin tarjolla myös muille. ”Tulemme myymään edullisia cowork-kuukausipasseja. Uskomme, että yhteisöllinen työympäristö kiinnostaa esimerkiksi pienyrityksiä, työmatkalaisia ja pendelöijiä sekä heitä, joilla on säännöllistä asiointia Savilahdessa”, Huhtiniemi toteaa.

KPY Novapoliksen investoinnit vahvistavat Savilahden kasvua ja kehitystä

Cowork-investointi on arvoltaan noin kaksi miljoonaa euroa. ”Panostamme siihen, että Novapolis on tulevaisuudessakin kaupungin vetovoimaisin työympäristö. Lisäksi olemme vahvasti sitoutuneet Savilahden kehitykseen. Yhteisölliset työympäristöt istuvat mainiosti Savilahden visioon ja tukevat alueen kasvua. On hienoa, että voimme olla tätä mahdollistamassa”, Lehikoinen painottaa.

Hän muistuttaa, että nyt päätetyn cowork-investoinnin lisäksi Microkadulla on juuri käynnistynyt Round-ravintolan laajennus ja uudistaminen. ”Teemme Microkadun ravintolaympäristöihin tänä vuonna yhteensä yli neljän miljoonan euron investoinnit. Niiden avulla ravintola- ja tapahtumapalvelut, verkostoitumismahdollisuudet, yhteisöllisyys ja moderni työskentely ottavat Novapoliksessa merkittävän kehitysloikan,” Lehikoinen päättää.

Lisätietoa:
Silja Huhtiniemi, kehitys- ja viestintäjohtaja: silja.huhtiniemi@novapolis.fi / 050 412 0559
Anssi Lehikoinen, toimitusjohtaja: anssi.lehikoinen@novapolis.fi / 050 328 2648

KPY Novapolis

KPY Novapolis on modernin työpäiväkokemuksen edelläkävijä ja yhteisö, johon osaajat haluavat liittyä. Novapoliksella on lähes 200 asiakasyritystä ja -yhteisöä. Kuopion Savilahdessa ja Siilinjärven Toivalassa sijaitsevilla toimitiloilla on jo 15 000 käyttäjää. KPY Novapolis on osa KPY-konsernia.

KPY Novapoliksen cowork-tilan suunnittelusta vastaavat Partanen & Lamusuo Oy ja Hiili & Timantti Oy. Molemmat ovat kuopiolaisia suunnittelutoimistoja.