DI-koulutus alkaa Kuopiossa

Uutiset

Tiede- ja kulttuuriministeri linjasi tänään, että Itä-Suomen yliopisto saa diplomi-insinöörien koulutuksen. Diplomi-insinöörien koulutus käynnistyy syksyllä 2023 teknillisen fysiikan koulutusohjelmassa Kuopiossa ja kestävien materiaalien ja tuotteiden koulutusohjelmassa Joensuussa.

Myös Savonia-ammattikorkeakoulun tutkintokokonaisuus laajenee tietojenkäsittelyn tradenomeilla ja tuotantotalouden insinööreillä.

”Kyseessä on erittäin tervetulleet koulutusavaukset. Alueella toimii lukuisia yrityksiä, joiden kasvua ja kehitystä tulevat osaajat mahdollistavat. Tämä on hyvä uutinen myös Savilahden kasvulle. Savilahti vetää jo nyt puoleensa uusia kasvuyrityksiä, jotka sijoittuvat Kuopioon alueen osaamisen ja osaajien vuoksi. Savilahden rooli osaajien keskittymänä vahvistuu entisestään tänään linjattujen koulutusavausten myötä”, KPY Novapoliksen toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen painottaa.

KPY Novapolis onnittelee lämpimästi Itä-Suomen yliopistoa ja Savonia-ammattikorkeakoulua ja kiittää kaikkia, jotka ovat vaikuttaneet asiaan.

Lue lisää yliopiston tiedotteesta: https://www.uef.fi/fi/artikkeli/tekniikan-alan-koulutus-alkaa-ita-suomen-yliopistossa-syksylla-2023

Anssi Lehikoisen, Siamäk Naghianin ja Juho Nummelan kannanotto DI-koulutuksen puolesta: https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008320926.html

Anssi Lehikoinen