Asiakastarina: Savon Yrittäjät

Uutiset

Paula Aikio-Tallgren
Paula Aikio-Tallgren, Savon Yrittäjien toimitusjohtaja

Asiakastarina: Savon Yrittäjät

Savon Yrittäjät on yksi Suomen Yrittäjien aluejärjestöistä. Savon Yrittäjät on toiminut koko Pohjois-Savon maakunnan alueella jo 90 vuotta yrittäjyyttä edistäen ja yrittäjän arkea parantaen. Savon Yrittäjät ovat näkyvä yrittäjyyden asiantuntia ja aktiivinen maakunnallinen vaikuttaja.

Yritysmaailmassa on tuttua, että tilanteet saattavat muuttua ja tällöin niin henkilöstöltä kuin itse toimitiloiltakin tarvitaan joustavuutta. Toisaalta taas myös äkillinen ja globaalisti vaikuttava tekijä kuten esimerkiksi pandemia saattaa aiheuttaa muutostarpeita.

Tämän huomasi myös Savon Yrittäjät, jotka toimivat aiemmin viitisen vuotta Kuopion ydinkeskustassa. Tilaa oli hulppeasti ja samoissa tiloissa toimi läheisiä kumppaneita kuten Kuopion Yrittäjät sekä Uusyrityskeskus.

Kuitenkin pandemia toi omat haasteensa ja tarve uusille tiloille vahvistui, kun aiemmat kimppahuoneet eivät enää toimineet ja vapaita tiloja piti säätää.

”Pandemian tuomien rajoitteiden lisäksi haasteita toimitiloihimme tuovat määräaikaiset hankkeet, joiden vuoksi henkilöstömme määrä vaihtelee 3-11 henkilön välillä. Savon Yrittäjien hallituksessa pohdimme erilaisia, tilanteeseemme sopivia tilaratkaisuja ja ajatuksissa oli myös oman toimitilan ostaminen.

Kävimme katsomassa varmaan kymmentä eri tilaa aivan Kuopion keskustassa, ja kytkimme jopa talousryhmämme mukaan tilaratkaisujen etsimiseen. Emme kiirehtineet uusien toimitilojen suhteen, mutta unelma meille toimivista tiloista kyti koko ajan taustalla”, muistelee Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Paula Aikio-Tallgren.

”Ajan kuluessa visiomme selkiytyi ja totesimme, että tarvitsemme toimitiloiltamme joustavuutta ja monimuotoisuutta. Tämän lisäksi tarvitsisimme myös monipuolisia kokoustiloja ja laajempaa yhteisöä, josta ammentaa uutta ja joka toisi säpinää. Tässä vaiheessa ajatus Novapolikselle sijoittumisesta tuli mieleen ja soitimmekin Novapoliksen asiakaspäällikkö Henri Kuroselle asiasta.

Henri toimi kärsivällisesti ja esitteli meille lukuisia toimitilavaihtoehtoja, vaikka sopivien tilojen löytymisessä kestikin parisen vuotta. Usko ei kuitenkaan kummaltakaan loppunut kesken. Henri jaksoi aktiivisesti etsiä meille sopivaa tilaratkaisua, ja lopulta sellainen onnistuttiin löytämään. Pääsimme muuttamaan Novapolikselle joulukuussa 2022. Haluan kiittää Henriä esimerkillisestä asiakaspalvelusta.

Novapolis on onnistunut vastaamaan tarpeisiimme täydellisesti. Omat tilamme ovat suhteellisen napakat, mutta CoWork ja sen eri kokoiset neukkarit ovat tuoneet meille kaivattua lisäjoustoa”, Aikio-Tallgren kiittelee.

”Pidämme pääsääntöisesti yksittäisten vieraiden kahvitukset CoWorkissa ja sen yhteydessä toimivassa ravintola Tastory Origossa. CoWorkin yhteydessä toimiva Gastro-kabinetti toimii vakiokokouspaikkana Savon Yrittäjien hallitukselle. Lisäksi olemme pitäneet kaikki tuparimme, startit, EK-vaalitilaisuudet ja vastaavat CoWorkin lavalla. Viimeisimpänä suurin paikallisyhdistyksemme Kuopion Yrittäjät pitivät hienon Yksinyrittäjien päivän tapahtuman CoWorkin ja Gastron tiloissa.

Erilaiset hankkeemme käyttävät CoWorkin Meeting Boxeja Teams-kokousten pitämiseen, joten tilat ovat kyllä monipuolisesti käytössämme”, kertoo Aikio-Tallgren.

Myös Savon Yrittäjille sijoittumisella Savilahteen ja oppilaitosten äärelle on iso merkitys.

Kaija Sääsken ja Matti Laitisen kanssa aiemmin tehdyn yhteistyön kautta esimerkiksi Business Center oli jo entuudestaan tuttu. Pidimme Business Centerillä aiemmin joitain tilaisuuksia ja he itseasiassa johdattivat meidät Savilahteen ja Novapolikselle.

Itä-Suomen yliopistolla olemme vierailleet koko toimiston voimin työpalaverissa. Lisäksi teemme esimerkiksi Savon Ammattiopiston eli Sakkyn kanssa koko ajan yhdessä töitä, kiitos myös heidän Maija Savolaiselle PY-Tiimin onnistumisesta. Nämä esimerkit konkretisoivat sitä joka päiväistä yhteistyötä, jota teemme oppilaitosten kanssa”, Aikio-Tallgren päättää.

Savon Yrittäjät – Savo Works!

https://www.yrittajat.fi/aluejarjestot/savon-yrittajat/

Seuraa Savon Yrittäjiä sosiaalisessa mediassa:

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/savon-yritt%C3%A4j%C3%A4t/
Facebook: https://www.facebook.com/savonyrittajat
Instagram: https://www.instagram.com/savonyrittajat/