Asiakastarina: Normet Oy

Uutiset

Ville Haatainen, Normet Oy
Ville Haatainen, Normetin globaalin laiteliiketoiminnan vt. johtaja

Asiakastarina: Normet Oy

Normet on nopeasti kasvava ja innovatiivinen teknologiayritys, jolla on yli 50 toimipaikkaa 33 maassa eri puolilla maailmaa. Normetilla työskentelee yli 1800 alan ammattilaista, jotka työskentelevät intohimoisesti kehittäen ratkaisuja maanalaiseen kaivos- ja tunnelirakentamiseen.

Yrityksen toimipisteen sijainnilla voi olla iso merkitys niin menestyksen ja kasvun kuin myös henkilöstön hyvinvoinnin ja sitoutuvuuden kannalta. Tähän on myös Normetilla kiinnitetty huomiota.

”Meillä Normetilla liiketoiminnan kasvun ja alan teknologiamuutoksen myötä on ensiarvoisen tärkeää, että pystymme varmistamaan osaajat nyt ja tulevaisuudessa Pohjois-Savon alueella, missä tuotanto ja tuotekehitys on keskittynyt Iisalmeen. Kuopion alueella asuu merkittävä määrä työntekijöitämme, joten halusimme tarjota toimivan vaihtoehdon etätyön tekemiselle. Tästä syystä halusimme perustaa toimipisteen myös tänne Kuopioon”, kertoo Normetin globaalin laiteliiketoiminnan vt. johtaja Ville Haatainen.

Uusien tilojen neliöiden ja hyvän saavutettavuuden lisäksi vaakakupissa painavat nykypäivänä yhä enemmän myös osaajien saatavuus sekä yhteisön ja yhteisöllisyyden merkitys.

”Kun mietimme tilojen hankkimista Kuopiosta, tärkeimpinä kriteereinä meillä oli helppo saavutettavuus eri kulkuneuvoilla sekä sijoittuminen oppilaitosten läheisyyteen, mistä tulevat osaajamme tulevat jatkossakin. Lisäksi tilojen joustaminen liiketoiminnan tarpeiden mukaan painoi merkittävästi vaakakupissa.

Novapoliksen kampukset Savilahdessa mahdollistavat yritysten sijoittumisen oppilaitosten ja osaajien äärelle. Novapolis vastasi hyvin tarpeisiimme ja osoittautui joustavaksi sekä asiakastarpeita ymmärtäväksi kumppaniksi. Muutimme uusiin tiloihimme Vappuna 2023 ja toimistoamme käyttävät normetlaiset ovat ottaneet uudet toimitilat hyvin vastaan ja ihmiset viihtyvät täällä hyvin. Lisäjoustoa olemme saaneet yhteisöllisistä CoWork-tiloista ja kokoustiloista, jotka ovat toimineet meille pääosin hyvin.

Meille sijoittuminen Novapolikseen ja Savilahteen tuovat merkittäviä mahdollisuuksia esimerkiksi oppilaitosyhteistyön muodossa. Olemme esimerkiksi jo nyt perustajajäsenenä kood/Sisu koodikoulussa, tuemme DI-koulutuksen alkua Itä-Suomen yliopistossa sekä kartoitamme lisäyhteistyömahdollisuuksia Savonian ja Sakkyn kanssa. Lisäksi Savilahti helpottaa harjoittelijoiden saamista Normetille ja lisää yrityksemme tunnettavuutta opiskelijoiden keskuudessa.

Olemme täällä ollessamme jo kokeneet pieniä onnistumisia ja tiettyjä asioita on saatu eteenpäin. Menee kuitenkin vielä muutama vuosi, että hyödyt nähdään isommassa mittakaavassa”, Haatainen kertoo.

”Novapoliksella ja Savilahdessa toimii iso yhteisö, jossa on paljon potentiaalia. Kun opiskelijat, yritykset ja oppilaitokset saatetaan yhteen, toimii se erinomaisena ideoiden ja liiketoiminnan kasvun alustana tämän yhteisön ja yhteistyön ympärillä. Tästä hyötyvät kaikki”, Haatainen summaa.

Normet – Defining the future underground

www.normet.com

Seuraa Normetia sosiaalisessa mediassa:

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/normet-corporation/
Instagram: https://www.instagram.com/normetgroup/
Facebook: https://www.facebook.com/NormetGroup/

Kurkkaa alla, miltä Normetilla näyttää. Kuvat: Suunnittelutoimisto Hiili & Timantti.

Normetin toimitilat Normetin toimitilat Normetin toimitilatNormetin toimitilat